Tuesday, April 13, 2010

Bayi Tong Sampah,,,tak habis2 ke???

WHAT THE HELL IS WRONG WITH THIS person!
Im so emo right now.
read here

What does one do when you are pregnant and then nine months later gives birth to a baby girl or boy that you definitely do not want? Well, I would think one would just sign the baby over for adoption! Bukan nyerr main suka hati ko je buang sana sini mcm buang sampah pastu kalau anak u lahir je dah maninggal, kebumikanla dgn cara yg betol.
Teringat masa my makcik urut( masa lepas bersalin) tengah2 syok urut tu, sekali ada phone call.Bnyk kali then I asked her
"Wan tak angkat ke?takperla..angkat jela"
"alah..ni budak2 yg dtg nk urut ni.Dah beranak luar nikah, ni nak urut kasi cantik balik la perut.Tahu pulak takut perut besar..nanti org tahu dia dah beranak"
"Berapa org yg datang?"
"smalam 2 org.."
"La...hari2 ada ke??"
"Hmm....bukan tu je,yang kali kedua mengandung luar nikah pon ada.."

I was so shocked! Rupanya, mmg ramai yg dtg urut dengan dia..especially student2 Uni kat Malaysia ni.Ada tu family mmg tatau langsung.Ada jugak I tanya mcm mana family tatau kan, so this makcik kata, this budak bgtau family, dia kerja overseas so mmg la setahun tak balik Malaysia. Tp tulaa...makcik ni kata perut mereka2 ni semuanya tak pecah dan kulit cantik mulus, dlm erti kata lain, no stretch marks,tak boyot..tak besar..mmg leper je mcm tak pernah beranak .huhuhu..oh lg satu, makcik ni bgtau, mostly diorang ni tak koyak bnyk sampai kena jahit(no need episiotomy)..huhuhu.So healing process tu sgt la cepat bila tak berjahit,
Yang perangai macam bohsia tu...mmg tentu2 dah tak dapat diselamatkan..tapi yang ni yang dtg kat makcik ni semua2 nya highly educated.And of course yang ada duit ( mmg la kena ada duit sbb nak urut2 kan pakai duit..huhuhuhu)Kerja bagus2..kerja dengan syarikat minyak ternama malaysia la..kerja dgn bank2 la..dan sebagainya..

I will never understand how any mother can take the life of their own child especially taking one that you gave birth to. That baby did not ask to be conceived but since she/he was she/he did deserve the chance of a life!! Kalau dah buat dosa mengandung luar nikah jangan la ditambah pulak buat dosa buang anak!! Seek for help!!

Okay..Im so emo right now.Oh dah petang..dah gi main2 ngn my son pulak.
Toddles!

Love

8 comments:

Mrs. Kown said...

fadd, ni komen takde kena mengena dengan entri tong sampah. ekeke. email u apa yer? nak buat sedikit invitation. last time tak dapat jumpa masa your baby shower, so this time baby dah keluar, dah besar pun. =P

~ZuE~ said...

fadd, 200% agree! dorg ni campak2 je baby tu.. d recent one siap kne gonggong ngn anjing lg huhu... sedeynyee.. mmg nangis la stiap Kali dgr.. yg d latest one ni gaya die buang baby tu mmg sbiji mcm buang bangkai, main humban je dlm tong sampah.. x phm btol.. kot ye pon xnak anak tu, ltk la elok2 kt masjid ke jkm ke huhu.. ni dgn drh2 lg... setan sgt ke hati dorg tu smpi xder rase belas lgsg huhu.. oh I pon emo jg huhu..

Drama Mama said...

ohhh memang hanginnn k pasai benda nih! tambah2 yang dah melahirkan anak luar nikah dan tak serik2 rasa benda tu normal and everone should accept it! hangin hangin!

TyracShop said...

Hye Fadd

Rasa nak slap je dorang ni.
Orang lain punya la nak anak, dia boleh suka2 buang!

-Alysha-

ederq said...

sick! geram gila kan

Farhana Abd Razak said...

Orang lain susah nak dapat anak, mereka senang buang anak. At least klu nak buang pon, selimut elok2, letak kat tempat yang selamat, bkn dalam tong sampah. Anak kucing pon kite tak baling masuk tong sampah.. :(

Lea Shmea said...

mmg geram tak terkata! kalau tanak bagi la kat adoption centre mana2. tak yah la buang. bagi kat lea pun takpe. haihh.

fizamior said...

fadd.... i pon sama!!!!! kalau tgk all the babies tu, i menangis..... :(