Monday, January 11, 2010

okey...nak beli!

Dear readers,
bila Apeng/Aman dah gi kerja, activity ptg2 adalah bawa Kazim turun jln2 kt area pool.Pastu celup2 kaki sikit..(a preparation for swimming activity later).Selama ni, kalau turun pon mesti dukung camtu je.Tp smalam yours truly tiba2 pakai" gendong"(kain batik buat sling tu.Mcm org indon selalu buat.) Pastu jln2 ader la ramai pembantu rumah bawa anak2 majikan main,makan..yg babies pon ader..in fact ada la 4 org yg sebaya ngn Kazim..semua pakai kain gendong ye.Salah sorang drpd mereka(pembantu) dtg then ckp
"kerja tingkat berapa?"
"majikan kamu Melayu ke Cina?"
"kecil anak ini..ibunya kerja yaa?"

Huhuhu
Pastu..kami cakap2.. kami pon berkenalan .. ..aper2 pon diorang kata diriku maid sbb pakai gendong mcm diorang.

OK,OK I know how selekeh I was ermm :-p
In that case, I need to buy 'moden gendong'..nak bwk gi shopping mall pon OK la sket kan :-p
Tapi kalau still kata diriku ni maid..ok takper..
nak wat camner kan :-)

I pasrah uuuu..* Big Grin*

Love

9 comments:

n33za said...

omg..butakah mata maid2 itu?hot mama nih tau!

Mrs.R @ Emi said...

aduii..kalo muka cun cam u dikata maid..i ni apetah lg...

Diella Mustafa said...

make up sket trn bwh...huhuh

DaZzlingLilLy said...

ala nanti dh ada moden gendong msti diorang panggil cik puan punya..(tapi iya la kan setakat nak turun kat bawah rumah jer takkan nak make up and dress up kot...kalau i pun main hentam jer)

Drama Mama said...

haha...diorang tengok asal pakai camtu ja sama cam diorang eh. beli la hotsling, i bet kazim will look good in it. i pun ada dulu pakai utk irfan. hehe

atulhani said...

hahaha lawak giler.. then what had u say to them, fadd?

Darfia said...

Salam Fadd, I've been your silent reader for sometime now. Your baby is so cute!
Since you're looking for a kain gendong modern, maybe you can have a look at snuggbaby.com or jumpsacbaby.com I really admire mommies who babywear.
Hope that helps! :-)

senioritasara said...

maid yg hot ehehehehhehe..kazim!!!!jonle join pg PD

zahra said...

Pala hotak maid tue...., u macamnie punya HOT dia ingat maid..!!

Sungguh kurang ajar...!!

isk isk isk...i plksss ter"over emo....