Saturday, September 27, 2008

Raya Mood!


Yeaaa~ Im sooo in raya mood now! I have a few checklist:-


  • Tempah daging bahagian( KETING-ni org besut panggil)
  • Beli daun palas ( I makan ketupat palas more than ketupat nasi
  • Buat kek kukus ( I wish I have oven! )

  • Beli santan ( for nasi dagang+ ketupat)

Menu raya will be :-

  • Nasi dagang ,kari ikan tonggol+ gulai ayam
  • Ketupat palas
  • Rendang & serunding
  • Daging goreng ( I loooveee this nak mkn ngn ketupat)
  • Air sirap /Bandung

Itu saja yang dapat difikirkan :) maybe will add later.Anyway, to all my muslim friends, Eid Mubarak! Sorry body & Soul guys.Kalau tersilap kata ke, tersalah ape2 ke, Im really sorry :)

Yesterday, dah pergi carre4 beli groceries for raya+harian( I need to settle all the beli -belah before husband coming back and Im trying my best taknak susahkan dia. Kesian dia, dah la penat bekerja, takkan nak ajak gi beli brg dapur kan?BUT ada jugak la TERajak time dia ada-means I cant really do myself la tu )
* so baby If you are reading this, whenever I ajak u beli groceries tu, means I really really need your hands!!..
So went there,ramaiiiiinya org~ pastu bnyk giller beli brg.But since Im not pregnant anymore, tak kesah la kan angkat benda berat2 tu. Trolley sampai ..move backward okayy..mana taknya dengan air 5 x 5 L ..then bnyk la brg2 basah.( kann nak raya).Then ada org-org di situ kata

"Hish..kesian dia..dahla kurus kering..tolak trolley pun susah"


Well..hellooooo..ohh thanks for kurus kering yerr..but can u just help me instead of saying that words to me?haihh! But heyy i dont mind jadi kurus kering, my husband loves my body :p+ I got..( oohh ok ok..forget about this..Im talking crap tak pasal-pasal)..breath fad,breath.nak raya mana bole marah!:)


Went there dalam kul 12.00pm mcm tu, 2.30pm baru habis!Imagine ramainya org, crowded.Nak bayar pun susah.Then I went back, kena rushing pulak nak ke The Curve.I thought nak gi Subang Parade balik cari gift, but since Leen kata dah jammed, terus la ikut NKVE nak gi The Curve. 26th September was hanis birthday. Ohh It was a surprise birthday celebration.


We had our buka puasa aka birthday celebration at Bubbagump Shrimp.I would say..the foods ....tak sssedaappp!!!~ahahaa..Im sorry Hanis! Salad je yang sedap.Leen tried NY steak tp mcm tak best je..Mine ..mcm muak je.


Oohh baby, I wish you were with me last night!


Pastu yg paling best, hanis kena naik kerusi kot.Semua nyanyi " happy birthday" .I can see her face, cam ..malu+segan kot.( kan hanis..?) But it was fun guys!


After that dah kena rushed balik Shah Alam, nak amik duit raya pulak from Aima. Fuhh..dari pagi sampai malam berjalan!!!


Ohh, I miss my husband so much, cant wait to see him tomorrow!Yeahh~


*photos,kena mintak ngn Leen:p..takpun hanis,takpun Iza



6 comments:

Ninie said...

wahh..pdainya u buat nasi dagang..ur hubby besut kat ner yer? samala my hubby pun kat besut hihih..

wahh bestnya celebrate bday hanis...nanti upload ur guys pic yer

cikchelsea said...

bj raya dh ada?duit raya utk saya jgn lupa..ngeeeehhh ^_^

f.i.e.z.a said...

selamat hari raya fad, body n soul..hehhe..
seyes aku minta gile ngan nasik dagang tp org swak mane la ade masak menu ni kan..huhu..kena blaja masak sendri ni.. ;)
have a happy eid my dear n drive safe!

shoe-addict-mom said...

hehe.. i face the same issues whenever dealing with trolleys! the price we have to pay for being skinny kot?? hahhahaa..
anyways, Salam Aidilfitri!

shoe-addict-mom said...

fad, thanks! and, feel free to link up my blog. can i do the same as well? hehehehe...

i AM a Bonda to Be said...

babe, org tu jeles sbb u kurus. eehehee.. but yeah.. dari dulu zaman skolah sampai skarang u mmg kurus. whats ur secret? hehehe..

perut pun flat je..

BILA MAU JUMPA INI??
hehehe