Wednesday, February 24, 2010

Kuching Part 4

Dear readers,
My birthday dinner with my beloved husband and friend!!..OKEY..kan dah kata this year takda dress-up, takda make-up2, takda formal or fancy dinner..it just..ermm..so..ermm WONDERFUL! Baju pon baju daripada siang..ADOII KANTOI..tak mandi dulu..hahahha.Ape tak bestnya!, ada suami..ada anak..dan ada kawan di sisi semasa makan malam..marvelesss sgt2.This is what I always wanted!!!BUT I have to admit Fieza mmg presentable that night :-)
Tadaaaaaaaaa..Ni la the famesss Satay Prawn kat Rock Road Seafood!This place dekat ngn Courts mammoth Kuching.Actually kan bila Apeng/Aman mentioned pasal Satay Prawn tu..I terpk aper tauu.camm Satay Ayam or daging tu..mcm yang cucuk2 tu,rupanya lain la pulak.Udang tu mmg kt dlm kuah tu..YA ALLAH..sedappnya kuah tu..kan Fieza?Mkn ngn Roti mmg nyaman sgt2 .

Butter softshell crab..surprisingly..sedap yer!Pastu kami order salted squid( ni pon sedapp) Pastu ikan aper tahh..pon sedap jugak..Ala..semua2 sedappp sgt2..Fieza, mmg habis kita melantak malam tu kan.Dahla borak sakan, Apeng/Aman tgk je we all ketawa semua.Thanks sweetheart!
Standard la kan..dah kat Sarawak order la Sarawak Vege.Pastu masa makan kt Rock Road ni, igt ke mahal giller sbb place agak exclusive, rupanya tidak sama sekali!

Last but not least,I would like to express my gratitude to my Apeng/Aman for his love and constant faith in me..and also yummy dinner treat.To Fieza, ala...walau camm lama mana pon kita jumpa still masa tak cukup2 kan.Tp bestlah!
Borak2 tgk2 dah kul 10pm camtu, restaurant pon dah nak tutup. Kazim mmg lena dibuai mimpi indah sudahh..sbb tu la kami makan dgn hebatnya.
Kami pon mmg mengantuk sgt sbb dah seharian kepanasan kat Cultural Village tu, mcm kalau letak bantal boleh terus tdo je.

Lepas tu, Kami pon terus balik hotel dan ZZzzzz.
Okeh last day in Kuching lepas ni pulak(camm lama pulak gi Kuching padahal 3 days 2 night jerr)

Love

8 comments:

f.i.e.z.a said...

hoho
satay prawnss sangaattt the sedap kan fadd kat mana2 pun x jmpa ni..
dtg kch lagi nxt tym orait!
ure rite kalo sembang mmg x penah ckupkan.ada jek topik esp pasal kolej haha x abis2 ;P

thanx to u too fadd for always being a good listener to me.nxt tym ko dtg dinner kat my house plak k.my mum masak.haa lagi best! :)
take care!

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

happy birthday sayang!c u on my PP!

senioritasara said...

ok this was awesome.the food and ambience nampak sgt best.nnti nak pg kuching one day.thanks for the info darling

Diyana Zulkifli said...

bestnye jalan2 fad..;)

fizamior said...

hye fadd!
love ur blog.. love kazim too.haha... wow! i really adore u... after delivery still can look so gorgeous la yang... body maintain gitew... macam anak dara jek..
:D

fizamior said...

owh, lupa nk ckp... i follow u eh...
:D

atulhani said...

you ni asyik cerita pasal makan jerk... erkk.. jeles laaa hahaha.. and buat orang lain kecur jek.. btw.. happy belated besday dear..

aS_c0mei said...

hi fadd,sometimes i baca ur blog....tapi tak pernah komen.hihi...

tapi,kali ni nak komen sebab teringat dekat makanan-makanan yg u makan tu.ya Allah,mmg sedap la makan dekat restoran tu,i pegi tahun 2006,macam masih terasa lagi betapa sedapnya...siap udang tu tak abih,kitorg tapau.hehe...

anyway,happy belated birthday!may God bless u & family...:D