Sunday, February 28, 2010

Kuching Part 5

Dear readers,
Ha! The last part of our journey...finallyyy!..We stayed at FOUR POINTS by Sheraton.. I wanted to stress that the hotel is very cozy and ..nice modern interior!Ermm, enjoy the pictures
Mana2 hotel..fisrt place yg I akan tgk ialah toilet.Tatau la apsal..mmg habit kot.Masuk je trus nak wee-wee, pelik kan.Tp takper toilet dia shantekkk...
The bathroom was modern with massive bathtub with a a big rain shower.I couldn't help feeling a bit jakun about it. :-) especially bila bermandikan air yang ala2 hujan lebat dari langit :-)


the corridor.It was modern and very fresh-looking.
The price we paid for the hotel includes breakfast for 2..Makanan bnyk choice,Kazim, as usual morning nap sambil kami makan..pastu dah dekat2 kami nak habis makan, barula dia terjaga.Yang paling best kan..( maybe sbb kami mkn TERlampau relax) masa cam tak cukup.boleyy???!! Pastu tgk jam dah nk habis pon tapi dgn selamba gi jugak mintak benda yg diorang dah clearkan pon.Ohh tp mereka layan :-) Thank you!


The service was next to none and the whole experience was wonderful. If only we could have stayed for longer. We would certainly recommend this hotel! Go go peeps.
Oh yaa.. malam after dinner kat Rock Road Seafood tu..after dah balik bilik semua...mula2 Apeng/Aman mcm pegang2 tepon..pastu tiba2 dia kata nak turun kat kereta sbb nak amik wayar GPS...He was acting suspiciously!
"buat aper wire?esok taklih ke?"
"kejap jer..u duk kejap k"
"ohh..u takut org amik wire tu ke?takut org pecah masuk kereta ke?"
As usual, this terrified me so much that I hastily retreated to continue to watch TV. Perhaps a person of a more jealous bent might have suspected Apeng/Aman of having an affair..and guess what? YES it did crossed my mind.Ohh well..a bit :-)

Sebenarnya...I rasa Apeng/Aman nak gi kuar dari bilik sbb nak CALL POMPUAN mana tahhh :p..hahah OR sbb ada pompuan nak call dia OR ada pompuan nak ckp ngn dia pastu taknak bini ada depan mata..( Ni la akibat bnyk sgt tgk drama swasta )
YEAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
I WAS TOTALLY INSANE! hahahhaha
Pastu duk dlm bilik mmg taklih diam..Kazim masa tu mmg enak dibuai mimpi, pastu camm pk nak gi spy laki sendiri,boleh?

Tiba2 pintu dibuka
Dia balik dgn bersahaja..pastu I terus tanya
"Mana wire?"
"hmm I tak jadi amik..malas pulak"

Haihh mmgla masa ni dlm hati..haihhh gerammmnyaaaaaaaaaaa~ Tp takper, mengenangkan pepatah sepandai2 tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah juga, maka sabarrrr.

Esok tu after dah balik bfast..dia buat benda yg sama lagi, kata nak kuar kejap!!! Ayooooooo 2 kali tauuu, ni bukan tahap geram, sakit hati ,pankreas, pundi kencing semua bagai dahh.
Pastu dlm 15 mins dia bukak pintu bilik..
I never gave it too much thought until...
TADAAAAA!
Ada kek dgn lilin bernyala sekali! And he sang me a birthday song.
I was sooo TERKEJUT! Gulped!
OHH TIDAKKKKK..maluuuuu!..Then he explained last night he went down to buy the birthday cake BUT the shop was already closed.So tu dia naik ngn tangan kosong tp dia kata camm susah sbb yours truly mcm lawyer sbb bnyk tanya :p
Owhhh, rasa nak terbang2 dah masa tu tp at the same time rasa bersalah sbb bersangka buruk dgn suami :p ( call me a jerk or what so ever.. Im so worried okayy..)
Kazim tgk je lilin tu..:-)To my husband:
Thanks for everything!I pray that you will be a good son, a good husband and a good father.Im so grateful.
I love u both ,seriously!



It has been an enriching trip, beyond what I hoped for - celebrating my 27th birthday with love ones,seeing my beautiful friend ,Fieza,learning more about Sarawak cultures ,eating yummy foods, a surprise birthday cake on bed which.ermm...I knowww righttt!Amazinggggg~
.. Oh yesss.. we were very happy and extremely satisfied with our trip to Kuching.

Anyways, I'm travelling again tomorrow( yes..with Apeng's mom and Cik Na) and we're leaving very early in the morning so dont expect any updates for this coming few days..

Okay..gotta hit my pillow now.

Love

7 comments:

Lea Shmea said...

kazim comel!!! and your husband sweet sgt. bedroom surprise! hehe. :))

fizamior said...

wow!!!! sgt romantik... hehehe... biasalah la tu.. me too got the same feeling if hubby cakap sorok2 suara lembut2 dlm fon... sekali ckp dgn mak dia daaaa.... apala... hahaha....

fizamior said...

owh! lupa lg nak cakap.. (ketuk kepala)
epy bday dear!!!!!
may all ur wishes come true...
:))

Ablen Eusoff said...

hahahhah...yup mmg kita akan suspicious bila diaorg bg alasan tak munasabah nak amik benda yg tak penting sgt...but tak pe biar asa rasa cemburu better at least ada peringatan untuk diri sendiri jugak. tapi the way you write it very funny. BTW you look great macam tak pernah beranak.

Anita, Mummy Adzryl said...

kazim mmg gojessss!! hikk. babe, u looke glowing sgt! ada apa2 kahhh? hik... btw, suwittt nya en.apeng! hihihi.. take care dear! ;)

Mrs.R @ Emi said...

aiyyo...u dh cun gile babeng...jgn la pk ur husband nk pandang pompuan lain lagi..hihihi..tp pompuan mmg camtu la...dalam kepala asek pk negative je..sama la dgn i

:: vErde+hAzizi :: said...

auwww...that is soo sweet babe! :)
n owh happy belated birthday gorgeous...u r truely one gorgeous mommy n u surely deserve the retreat! :D