Wednesday, November 4, 2009

Kazim 1st week

Dear readers,
He's a Papa's boy!
Im so lucky, my husband is still on leave BUT will be going back to work soon. I am sure our son will be missing his Papa so badly when he is not around.It's been such a pleasure to have him around during this time.He's been so helpful with ..everything such as night feeds :-)..yeah lucky me!
Before his bubble bath
Biasanya Kazim bangun kul 630pagi pastu terus minum.Lepas dah minum dia mandi dan main2 sat pastu terus tdo balik.Itu jela kerja Kazim hari-hari.
In the evening, at 6pm or 630pm, Kazim starts to breastfeed and a few minutes after that its time for his bath. Then lower the lights .. zassssssss time for bed!So this routine helps me to understand and listen to Kazim everyday.Whenever Kazim is taking his nap..we are having our sweet time together.OR mommy will taking her nap too *big grin*

Bear in mind,changes will occur as Kazim gets older.
syioookk nya tdo
Pusat Kazim dah tanggal tp hari tu mcm ada infection sikit jadi kadang2 dia agak moody sikit.Dulu myself tdo mati jugak la kan..sampai kdg2 org kejut malam2 mmg tak bangun la tp sejak ada anak ni..tahu pulak nk bgn malam.Pelik bin ajaib pun ada.Hmm..I guess it is a natural process..kan?
Thankfully Kazim is progressing quite well.These past 9 days have been amazing to say the least.
Motherhood is a learning process

I felt so happy and relieved," as the moment when my breasts started to produce enough milk to breastfeed Kazim.
"When I was breastfeeding Kazim, I felt so much love for him, just tonnes of love. I really bonded with Kazim.

Sori ye,gambarku tak boleh la nak letak bnyk2 ye,kenala blur kan sikit..nnti dah "pasang badan" barula bole reveal :p.Nantikan kemunculan I yer ( sila jgn muntah darah yerr..:p)nanti bila I dah "pasang badan" dgn ada mood ,I buat photoshoot ngn Kazim semua bagai ..skang taklih buat"proper" photoshoot lagi *wink* (.Cehhh camm artis plak aku ni)

Pasal pantang..alhamdulillah semuanya OK..mcm biasalah minum air periuk, makan pun kena jaga, pagi2 mandi rebusan daun aper2 tah, berurut, bertungku dan sewaktu dengannya...kalau tak suka pon buat2 je suka, bukannya forever kena berpantang pon kan?so im enjoying my confinement days very much!


Okeh, more stories on Kazim later!
Love

17 comments:

f.i.e.z.a said...

oh my ur baby kazim sooooo cutesy bitsie.cam nak geget.i bet when he's like 7 and 8 months lagi cute sbb dah tmbah berat kan..x saba nak kiss dia..hehe

Anita, Mummy Adzryl said...

awwwwww... such a cutey! dear, u mana de mokmok pun okehh.. u tembom part belly jer when u were preggy. lain2 part i tgk slim melim jer. no worries! campur BF lg, i'm sure u akan slim melim once dah abis pantang! no doubt! i jerrr yg mokmok x hengat eventho fully BF lg. hahaha.

well, tc! insyaAllah nnt i visit u. mwahs to u & lil'kazim! :)

jetsetter said...

Fieza,
Cant wait to see u as well! Ala..bestnyaaa spend time ngn ko! Miss you.

Anita,
Babe, walau la mak ni tak momok kann...tp kan..perut mak ni calar balar ni.Harus laaaa I nk kena hilangkan segala bagai parut ni.Menciiii yerrr

Nana said...

OoOoOo sooo comels. Both of you are soo lucky! soo comels!

nurulzia said...

babe!finally!!!congrates for ur newborn!sgt adorable!
Wah sempat lagi online yek..I ni susah coz my baby cam tau2 je I nk online mulala dia cranky kan..
Ni dah tgh mlm smpt I bukak ur blog jap..
Yup yup..makin baby besar,dorg berubah..like my baby,da mula kenal org,susah nk berenggang..
Now every an hour nk BF!mcm nak tercabut tulang belakang I..hehehe
But all in all sgt enjoy..
Mmg nak sgt jumpa u!tot nak visit u..
I leave my number,papehal u sms me k..
0173644507

LoVEaQshA said...

hye sis..salam kenal!~!

salu follow ur blog from 1st story bout ur prgnancy until kazim here rite now!~!

Adorable Kazim!~! nm yg sweet utk dsebut dn kazim such a cutest bby boy..!~really admire kazim faces..hehe

Hope 1day zura pn leh rs sume pglaman nie..!~never ever zura lpaskn every second or moment utk zura jdkan sbgai kenangan abadi..!~ pray for me sis..!~

My Life My World said...

Comel nyer Kazim. Macam muka abah dia jer. Betul betul anak bapak ;)

Mrs. Amie said...

Oh Fadh..comelnya Kazim! Congrats!

mas said...

fadd...
the moment i saw ur picture kat blog munirah..im so happy...
kazim comel sgt...n i tgk u menten ur figure ms preggie....mst senang nk trn pasni....
sukenye tgk baby u...cute....
xsabar lak nk jmp baby sdr....
take care ye...

yaya said...

fadd, comel dan chubby la kazim....
tapi u still nampak kurus yek...
anyway slmt berpantang!

iNchE iSTeRi said...

syioknye dpt bersenang lenang kat umah layan kazim.me?dok layan kat NICU jek smp skang.so sad to leave him alone there..huhu..but lucky me,i don't have strict confinement since kne ulang alik spital.hehe..

sueliah said...

ala comelnya baby boy u..masih merah lagikan best bau baby saat2 cam ni kan...tgk baby u x sabar i nak kuar yg dlm perut ni bilq la nk kuar sdp sgt dok dlm ni agaknya kot...hehehe

rizqaisya said...

Fadh... urut + breast feed + bertungku + sleepless nite + berpantang = sure kurus 100%...
eh but i remember only your belly je bulging..the rest takde extra inch pun.. lucky you...

dialicious said...

Ya Allah..comelnyeee!!faddd..u still kurus kayyy..jgn risaulah..org sure x tau u baru lepas bersalin punye..huhuhu

Eli Zulkalfy said...

congrats fadd...ur bb so chubby mestila sehat kn, susu ibu kn the best in the world :d

Hana Yusuff said...

wahh.. seronok betul kan dpt pegang anak sendiri. selama ni asyik pegang perut je..tiba kadang2 best juga baby dalam perut.. :)

nampak slim ok je... tp muka fadd mmg nampak biasa je.. tak nampak dlm pantang.. i dulu bengkak habis!

take care!

NHCH said...

try Dunstan baby language to actually know the meaning of ur bb's crying sounds...


http://hazawani83.blogspot.com/2009/11/understanding-baby-language.html