Wednesday, December 2, 2009

Geram pon ada TAPI..

Dear readers,
Last night Kazim ..hmm sgt clingy! ( ohh.. he is only a month old so I don't think they are really even "clingy" at that age,he feels comfort around us, I guess).Tp paling geram tiba-tiba smalam dia taknak Apeng/Aman pegang dia.Bila yours truly amik, dia diam..then bila Apeng/ Aman amik dia balik, dia nangis balik yg sampai menjerit2 tu, sumpah suara Kazim kuat sgt....ayoyo..Kitorang try 2-3 times, mmg sah-sah dia taknak ngn Apeng/Aman smalam.I can't even let my husband hold him without him crying and reaching out for me..tak ke melekat namanya tu?My husband sampai tukar baju sbb dia rasa baju tu bau sabun kuat sgt.Igt ke si kecik ni tak suka that bau sabun tu.

Geeeerrramm sgt2 okeh, tapi bila tgk muka Kazim kesian la pulak.Tolong la jgn buat I camni Kazim!I found it impossible to get anything done - either having a shower or going to the loo.. Nasibla smalam bukan nak terpoo-poo ke hape. All this while,Im trying my best to make him feel loved,safe and secure.
Pelik bin ajaib sungguh, tiba2 smalam dia jadi camtu.Selama ni, Kazim preferred to sleep with his papa rather than me!Kalau Apeng/ Aman yg tdokan..seryes cepat je..kalau ngn yours truly, bercinta alamatnya!
However,I need to accept the fact that during this clingy phase, Kazim has more intense needs for some reason.This behavior is very common but hopefully does not last long.

Oklah, off to Lala Land now!
Nak mimpi Hermes Birkin sat..:p

More stories on Kazim later!

Love.

12 comments:

Linda said...

Hi..

I think baby mmg mcmtu. Especially bila lama xjumpa xdaddy dia, mmg dia xnak. Lagipun, if u breastfeed him kan, bau badan kita tu dia kenal..

Don't worry. Its part of the process. Esok2 oklah tu ;)

iNchE iSTeRi said...

inche ammar pun cm tu gak.bunda said it was because the smell of breastmilk+our body.he get used to it when he breastfeeding.dunno la btul ke x kan..hehe

NHCH said...

Babe, have u heard that baby kadang2 bila nak tukar bulan dia ngada or cranky sikit? Hahaha anyways, breastfeeding child mmg rapat dgn mummy kan... So that's normal kut... Anyways, where do u stay now? Rumah sendiri kan?

zahra said...

fadd,
masa ashraf dalam hari pun, melea ade kene gakss camnie!! tapi dia ade time dia, tepat2 kul 5 ptg. Gilerrr dowh time tue...stress yang amat...melalak tak hengat nyerr...semua orang dia tamau, dia nak melea jerrr, peluk kuat2 macam dia takut. Mak melea as usual orang yang agak percaya tukang ubat, dia ajak gie berubat, and being me yang kureng percaya...tak bawk pegi...tahan lah camtue sampai seminggu ker 3,4 hari...pastue dia baik sendrik... tapi mmg semua orang dia tamau....!!

BeLLaRieNa said...

Mimpi utk mak skali nah... Mak nak togo blie jeans with palladium pon cukup la...

Lea Shmea said...

i think this is bound to happen once in a while, kak fadd. my nia pun dulu pernah 'tak nak' dgn daddy dia. bila my husband pegang, dia nangis2 sgt. tp bila i ambik, terus dia senyap. aduuhh ikut mood dia je la kan. tapi dlm hati rasa bangga jugak sbb dia nk mommy dia je. wahaha! sometimes i think babies nak rasa ada boobies dkt dgn dia. u know, sbb dia breastfeed dgn kita kan. lelaki kan flat je kat dpn. jst my theory. LOL.

Drama Mama said...

haaa he wants motherly loveeeee. enjoy the moment. nanti one phase dia nak kat daddy ja time tu mommy sure bengang sikit sikit daddy, i've been thru that hiks.

Diyana Zulkifli said...

hmm.hehe.sabau2.kkdg mmg perangai anak yg di luar jangkaan menguji kesabaran mak ayahnye..heh.aman baru balik dari mane2 ke,baru masuk rumah ke hape..hmm,kot la kan..slaloo klu donut laki bini,klu baru balik keje ke hape..mmg tak kan pegang anak dl..mandi or tukar pakaian dl. besalakan,kkdg anak kecil ni matanye celik sikit...kite plak baru balik dr somewhere..hmm.

jua said...

fadd, i rasa macam u je kat TMC last Wednesday kot with Kazim.

haneejane said...

waa...kazim suda besar..cute =)

yaya said...

hahhahaha... fadd u sudah rase phase nangis2 tgh mlm dr baby...

afiah said...

fadd,
sejak baca your blog pasal kazim, tertiber jer i rajin nangis, .....rindunyer nak baby lagik.