Tuesday, January 20, 2009

Nak Tanya!





Hey everybody!
I got "this" from my Chinese friend..hmm the Q is..Is it halal?
They claimed it is made of Chinese herbs.Ape tak bestnya, bila buka, kt dlm tu ada leaflet, pastu tulis: this product contains animal parts. Confused!
Love

12 comments:

Anonymous said...

Hi!
I silent reader tapi tak pernah comment.I ada makan masa pantang Tp tatau la halal ke tak..hihihi.
Ni Eu Yan Sang tukan?

Ida

Anonymous said...

Hi!
I silent reader tapi tak pernah comment.I ada makan masa pantang Tp tatau la halal ke tak..hihihi.
Ni Eu Yan Sang tukan?

Ida

nurulzia said...

dear, product ni halal..u jangan takut ok..contain animal part tu ayam...so u bole makan..

Anonymous said...

Hope this link helps.

http://www.euyansang.com.sg/webapp/commerce/command/ProductDisplay?prrfnbr=5663&prmenbr=5223&lang=en_US&cgrfnbr=5461

It contains chicken and deer antlers. Don't think it's halal. But this pill is very good for women. It helps to revitalise your body.

jetsetter said...

Nurulzia,
Thanks..tp ada Ano kata tak halal..hmmm..

CikChelsea said...

if ayam pon kn..ayam tu dsembelih ke??errrr...dont think so

Anonymous said...

kalau ayam, tp x sembelih, x halal jua..up to u, tp kan byk lg yg halal yg bagus..
very nice of u, alert about halal haram.. :)

nurulzia said...

for me la kan..banyak gak ayam yg dlm tin..is that 100% sembelih??who knows...like pringles..dat one mmg confirm xhalal but yet ramai gak yg mkn..depends la..think wise..heheheh

Nad said...

if u was2 better jgn makan kot...

CikChelsea said...

nurulzia,
psl pringles tu..yg boleh mkn yg kale merah je kn..yg original...

err..better cari alternative la..sbb if was2 pon dh xleh mkn :)

Ninie said...

kalau was2 jgn makan fad..takut la...

Anonymous said...

dear Nurul, most muslim yg alert dgn halal haram mmg xmkn any food yg contain animal part kalau kat luar packaging takder halal jakim..yg ada halal jakim pun ada yg still blh dipertikai (sijil tamat tempoh ker, logo palsu ker)..
apatah lg yg takder logo halal ni..
jgn main2 dgn hukum halal haram ni..kalau rasa berat nak solat tu, means daging kita byk yg consume non halal food..daging yg haram akan jd bahan bakar api neraka..
may sound to harsh, but its the FACT! that most of us ignored..

-just my 5 cents.. :)